I don’t think it’s necessary to go too deep into trivia about these Elements of Islay bottlings. If you’re into whisky, you’ve probably tasted at least one of these EoI bottlings. To find out more details, go to the islay.com.
LG stands for Lagavulin and 3 is the third version of this NAS Laga. So let’s have a go:
Color: Pale white wine.
Nose: Ah - huge peat smoke, under the smoke nice n’ juicy yellow fruitiness. Then there’s something that you won’t find in old Islayers - a hint of wet cardboard. I think this dram is propably closer to five than ten years old. Typical notes of bourbon matured Lagavulin - fennel seeds with a splash of lemon, it brings to my mind the official Lagavulin 12 yo Cask strength. Tarry railroad at the harbour in summer heat. With water – sweaty (white) gymsocks, wet gravel, some pastis and vegetal peat.
Palate: Fairly hot at full proof, salt and liquorice, salmiak and lemon. It is firm and oily in structure. Balance is there at cask strenght, but you’re fool if you don’t add some water. With water: Still quite austere, mashed potatoes with lemon squeeze and salt. More sweetness comes through also.
Finish: Salmiak, fading bonfire after summer rain.
Plain and simple yet so delightful – a dram for the outdoors.
Elements of Islay LG3. Embotellado en 2011, 55,9%
Elements of Islay LG3. Embotellado en 2011, 55,9%
No creo que sea necesario entrar en trivialidades sobre los embotellados Elements of Islay. Si eres un aficionado de whisky, habrás probado por lo menos uno de los embotellados EoI. Para saber más, entra en islay.com.
El LG significa Lagavulin y el 3 que se trata de la tercera versión
de este Lagavulin NAS. Así que vamos a ver:
de este Lagavulin NAS. Así que vamos a ver:
Color: Vino blanco pálido.
Nariz: Ah – muchísimo humo de turba. Debajo del humo agradables y jugosas notas de frutas amarillas. Luego hay algo que no puedes encontrar en un viejo Islayer – un toque de cartón mojado. Creo que estamos hablando de un whisky que tiene mejor 5 que 10 años. Notas tipicales de un Lagavulin madurado en barriles de bourbon – hinojo con un poco de limón, me hace pensar en el oficial embotellado de Lagavulin de 12 años cask strength. Vía ferrea cubierta de alquitrán junto a un puerto en el calor veraniego. Con agua – unos calcetines (blancos) sudorosos, gravilla mojada, un poco de pastis y turba vegetal.
Paladar: Bastante caliente como puro, sal y regaliz, salmiak y limón. Su estructura es firme y aceitosa. Como puro tiene equilibrio, pero eres un tonto si no añades un poco de agua. Con agua: todavía un poco severo, puré de patata con limón y sal. Más dulzura aparece también.
Final: Salmiak, una hoguera apagandose después de una lluvia veraniega.
Sencillo y simple pero muy encantador – una copita para disfrutar al aire libre.
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