10/03/2019

Glen Grant Cadenhead’s Small Batch. 24 years old. Bourbon barrels. Distilled 1989, bottled 2014. 186 bottles. 55,5 %

I believe this is a vatting from two bourbon barrels.

Color: King of metals.

Nose: Quite aromatic - like walking in a meadow on a hot summer day, passing by a couple of beehives, heading towards a lemon orchard. As more formal whisky notes: Some kind of aged sweet wine – muscat perhaps? I guess it would be appropriate to call it rancio in this case. Honeycomb and beeswax. Quite strong stuff as neat, heavy lemony citric notes along with crushed mint leaves. After a few minutes, peach jam and faint notes of ripe black currant and vanilla. With water – all of the above plus more honey.

Palate: Sweet and pungent, not austere though. Oak is there, but it is subtle. Fresh ginger, lime and limoncello ice cream. After adding a few drops of water – tinned peach with citric oak. Honey and then green tea tannins.

Finish: Clean and long - from ginger to vanilla.

Wonderfully summery dram – reminds me a bit of Rosebank in some senses.

www.glengrant.com
www.cadenhead.scot


Glen Grant Cadenhead’s Small Batch. 24 años. Barricas de bourbon. Destilado 1989, embotellado 2014. 186 botellas. 55,5 %

Creo que se trata de un encubamiento de dos barricas de bourbon.

Color: El rey de los metales.

Nariz: Bastante aromático - como se estaba caminando en un prado durante un caluroso día de verano, pasando unos nidos de abejas, dirigiendose hacia un limonar. Y como una cata más formal: algún tipo de vino añejado - ¿a lo mejor moscatel? Creo que sería apropiado llamarlo rancio en este caso. Miel y panal. Está bastante fuerte como puro, unas notas cítricas muy intensas y parecidas al limón. Unas hojas de menta machacadas. Después de unos minutitos, mermelada de melocotón y unas ligeras notas de grosellas negras y vainilla. Con agua – todo lo anterior y también más miel.

Paladar: Dulce y áspero, sin embargo no austero. Tiene roble también pero está suave. Jengibre fresco, lima y helado de limoncello. Después de añadirle un poco de agua – melocotón en lata con roble cítrico. Miel y luego taninos de té verde.

Final: Limpio y largo – desde jengibre hasta vainilla.
Un whisky maravillosamente veraniego – me hace pensar en Rosebank de alguna manera.

www.glengrant.com
www.cadenhead.scot


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